26 Ağustos 2016 Cuma

GÜVENLİ ÇANTA

İNCECİK METAL İPLERLE GELEN GÜVENLİK

Aslında hepimizin sokakta yürürken paramızı, kimliğimizi korumak için çeşitli önlemleri var. Çünkü itiraf etmek gerek ki yakın zamana kadar, hatta şimdi bile ülkemizde de sokakta yürürken önlem almakta yarar var.
Yine de yurt dışında hırsızlığa, kapkaça karşı insan daha da korkuyor. Çünkü pasaport ile uçak ya da tren biletlerinizi kaybederseniz, her şey iki kere daha problemli. Bu yazı, yeni tekstil teknolojilerinin güvenlik önlemleri üzerine.

BU DOKUMALARI KESMEK ZOR

Var olan çantanıza böyle metal bir ağ geçirmeniz de mümkün.
Benim güvenlik önlemlerinden biri, bel çantasını pantolonun britlerinden geçirmek. Peki göz koyan biri çalamaz mı? Tabii ki çalar, bir bıçakla çantanın kemerini keser ve onu alıp gider. Yani anlayacağınız benim önlemim, sadece zor hedef olmayı sağlıyor. Sırt çantası taşıyanlar ve hatta önüne asanlar için de aynı yöntem, çantayı bıçakla alttan kesip ulaşabilirse cüzdan v.s.'yi alıp gidenler yok değil.
Ancak yeni nesil kumaşlarda o kemeri ya da çantayı kesmek artık kolay değil. Çünkü kumaşların içine incecik ama çok güçlü metal iplikler katıyorlar. Dışarıdan baktığınızda normal bir kumaştan hiç de farkı olmayan yeni nesil kumaşları kesmek neredeyse olanaksız.
Bazı markalar çantaların sadece kemer ve saplarını bazıları ise tamamını bu yeni nesil kumaşlarla üretiyor.Bu teknoloji çoğunlukla “exomesh® slashguards” olarak anılıyor yani “çelik tel örgü”.

KANCALI KORUMA

Tabii bir de fermuarların açılması (yani en klasik kapkaç yöntemi) sorunu var. Tabii ki bu da çözüldü. Artık fermuarları küçük kancalarla koruyorsunuz. “Onu da açarlar” diyebilirsiniz ama fark etmeden açmak o kadar kolay değil.

KOPYAYA RADYO FREKANSLI ÖNLEM

Teknolojinin getirdiği bir başka koruma sistemi ise RFID folyo. Ne işe mi yarıyor? Kredi kartları ve kimliklerin kopyalanmasını önlüyor.
RFID (Radio Frequency Identification Technik) folyolar, frekans bağlantısını keserek, kart, pasaport ve benzerlerindeki çiplerin okunmasını önlüyor.

Bu teknolojilerle üretilmiş, cüzdan, el, omuz veya sırt çantası bulmak mümkün. Bu çantaların fiyatı maalesef benzerlerinden yüksek. Mutlu ve güvenli geziler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder